Samenvoegen en structureren van data

Analyses van op zichzelf staande databronnen zijn tijdrovend, moeilijk te herhalen en geven zeer beperkt inzicht. Dit wordt veroorzaakt doordat de datasets niet zijn opgebouwd met het doel deze te analyseren. Relaties tussen de verschillende data sources ontbreken meestal en de kwaliteit is vaak onvoldoende. Spatial Insight kan helpen dit probleem op te lossen. Door data volgens een standaardmodel centraal op te slaan wordt het analyseren van de gegevens eenvoudiger. Wij helpen dit proces in te richten en bevorderen een landelijke standaard voor asset-informatie.

Standaard datamodel

De voordelen van een standaard datamodel: besparen op ontwikkelkosten van analyses én resultaten met collega bedrijven kunnen vergelijken. In samenwerking met diverse waterleidingbedrijven werkt Spatial Insight aan een standaard datamodel voor assetmanagement.
Wanneer bij alle bedrijven deze standaard wordt gehanteerd, worden analyses eenvoudiger uitgevoerd en processen effectiever geoptimaliseerd.

Techniek Nederland

In opdracht van Techniek Nederland maakt Spatial Insight een zogeheten GIS-platform. Dit digitale platform visualiseert voor aannemers relevante informatie rondom energietransities. Data uit de nationale basisregistraties wordt gecombineerd met andere relevante informatie, zoals kabels en leidingen van netbeheerders.

spatial insight - spatial warehouse

Spatial warehouse

Een product van onze partner Spatial Eye – Spatial Warehouse maakt het eenvoudig om een datawarehouse te vullen en beheren. Het systeem is zeer sterk in het standaardiseren van ETL processen. Een eindgebruiker heeft op elk gewenst moment toegang tot de meest actuele dataset. Spatial Insight kan helpen bij het inrichten, vullen en beheren van de omgeving.