Process Mining

process mining spatial insightVerbeteringen doorvoeren is een continu-proces binnen elke organisatie. Zo ook binnen assetmanagement. In samenwerking met Realword Systems onderzoekt Spatial Insight de data van één groot Amerikaans telecombedrijf. Hiervoor wordt de software genaamd Diagnostics gebruikt.

De kern elementen van Diagnostics: door het monitoren van gebruik van software performance issues en knelpunten in kaart brengen. Deze problemen, of onnodig lange processen, vervolgens aanpassen of oplossen om de efficiëntie te verbeteren.  

Spatial Insight gaat analyses maken van de dataset en onderzoeken hoe de procedures plaatsvinden – hoe gaan mensen om met de taken die zij uitvoeren en kan dat proces worden verbeterd?

Vragen als, welke handelingen worden vaak herhaald, welke stappen worden door de gebruikers gemaakt en hoe dat proces geoptimaliseerd kan worden staan voorop. Zijn er bugs, bottlenecks of handelingen die veel tijd kosten die geautomatiseerd kunnen worden? Deze worden allemaal in kaart gebracht en waar mogelijk opgelost. 

Bijvoorbeeld: een taak die 10 seconden kosten en verkort kan worden naar 4 seconden. Dat lijkt weinig, echter als er 300 ’mensen zijn die deze handeling tientallen keren per dag uitvoeren is dat een flinke besparing. 

Process mining bij uw organisatie? Neem contact op met Spatial Insight.