Historie

Spatial Insight is in 2015 opgericht door Arnoud Drevijn.

Na jaren gewerkt te hebben voor adviesbureau’s en drinkwaterbedrijf PWN wilde Arnoud zijn eigen ideeën over dienstverlening op het gebied van GIS en asset management invulling geven. Daar werd data science aan toegevoegd toen Jurjen den Besten in 2019 mede-eigenaar werd van het bedrijf.

Met een team van zowel jonge als seniore experts op het gebied van GIS, data science en asset management, ontwikkelde Spatial Insight een visie op het realiseren van de laagst maatschappelijke kosten bij het beheer van ondergrondse assets, zie ook onze aanpak op de homepage.

We voeren op dit moment zes producten en leveren daarnaast consultancy diensten. De meeste producten hebben te maken met het berekenen van leidingen of kleppen die een hoge prioriteit hebben om vervangen te worden. Daarnaast is SynergieNL onze tool om werkzaamheden af te stemmen met de andere partijen die in de ondergrond actief zijn. SynergieNL werd als apart bedrijf opgericht in 2015 maar functioneert nu als een werkmaatschappij binnen Spatial Insight.